zondag 20 september 2015

Daviscup finale of niet?

België kan zich vandaag (zondag) plaatsen voor de finale in de Daviscup.
Op dit moment is de stand 1-2 in het voordeel van Argentinië. Maar zondag worden er nog twee wedstrijden gespeeld. Eerst moet David Goffin (15de op de wereldranglijst ATP) aan de bak tegen Leonardo Mayer (39ste op de wereldranglijst). Daarna mag Steve Darcis (64ste op de wereldranglijst) mits winst van Goffin, de driedaagse afsluiten met zijn enkelspel tegen Federico Delbonis (65ste op de wereldranglijst). Als Belg hoop ik uiteraard dat Steve Darcis zijn match winnend mag afsluiten en ons een finaleplaats schenkt bij de wereldgroep in de Daviscup. Hiervoor moet uiteraard David Goffin eerst zelf ook winnen om de stand in evenwicht te brengen.

Vrijdag was de openingsdag van dit halve finale duel. Een bijna uitverkochte Vorst Nationaal was klaar om België drie dagen lang te steunen naar de finaleplaats.
Het eerste duel van de dag was tussen Goffin en Delbonis.  Goffin deed wat er van hem verwacht werd, vlot winnen. Steve Darcis kon spijtig genoeg niet stunten tegen Mayer.

Op zaterdag volgde het klassieke dubbelspel. Bemelmans en Darcis versus Berlocq en Mayer. In een lang uitgesponnen 4-setter ging het Belgisch duo toch ten onder. Tweemaal moest een tiebreak beslissen over de setwinst. Dit alles zorgt voor veel druk bij Goffin vandaag. Om nog kans te maken op die felbegeerde finaleplaats moet hij wel winnen, of er volgt een uitschakeling.

België smacht naar een nieuwe finaleplaats in de Daviscup. Na een zeer lange tijd, meer dan honderd jaar, maakt België eindelijk nog eens een goeie kans op een finaleplaats. Na het dubbelspel was iedereen erg teleurgesteld. Ze waren immers zo dicht bij die 2-1 voorsprong. Het lot besliste hier anders over en zorgt voor een moeilijke situatie op zondag. Daviscup-kapitein Johan Van Herck gelooft echter nog steeds in de kwalificatie. Goffin zou op papier een vijfde en beslissende wedstrijd moeten kunnen afdwingen. In die eventuele vijfde wedstrijd zal niet enkel het tennis belangrijk zijn, maar vooral wie emotioneel en fysiek nog het sterkst is.

UPDATE:
Wat een spannende tennisdag.
Goffin won zijn wedstrijd in drie sets, dit zorgde ervoor dat Steve Darcis mocht opdraven, in een kolkend Vorst Nationaal, om de finaleplaats binnen te halen. Slechts één obstakel in de weg, een stevige Argentijn luisterend naar de naam Federico Delbonis. Het werd een echte thriller. Bij 1-1 in sets wist Darcis nipt een tiebreak te ontwijken en won de set 7-5. In de 4de set kon Darcis 4-2 uitlopen en had bij 0-40 zelfs 3 breakballen. De Argentijn was echter een taaie vechter en kwam helemaal terug, dus een tiebreak moest beslissen of er een 5de set moest gespeeld worden. Uiteindelijk won Darcis de tiebreak en hierdoor speelt België voor het eerst in meer dan honderd jaar nog eens de finale van de Daviscup.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten